Почетна

Поради долгогодишната изолација на Република Македонија и внатрешните проблеми во сите сфери, се создаде причина да се создаде ова Здружение за да помогне во напредогот на југоистокот. Затоа, нашата мисија е:

Развој на југоисточниот плански регион на Република Македонија во сите сфери.

НОВОСТИ:

Обука: Застапување, лобирање, вмрежување и зајакнување на граѓанските организации

Југоисток Плус е на обука посветена на „Застапување, лобирање, вмрежување и зајакнување на граѓанските организации“ која се одржува од 25 до 27 Февруари во Аурора Ресорт во Берово. Главниот фоус…

Дводневна обука „Транспарентно и отчетно управување“

Тимот на проектот „Вмрежување и застапување на зелена економја“ ја организира дводневната обука посветена на „Транспарентно и отчетно управување“ во хотел Сириус во Струмица. Главниот фокус на оваа обука е…

Обука „Мониторинг на јавни политики”

Југоисток Плус учествуваше на обуката „Мониторинг на јавни политики” која  денес се одржа во Богданци во рамки на проектот „Руралните општини и жителите взаемно го градат животот и довербата во…

Трката со кајаци ги збратими Општина Дојран со Општина Свиштов

Претпладне, градоначалниците на град Дојран во Република Македонија и Свиштов во Република Бугарија си подадоа рака со договор за збратимување помеѓу двата града. Градоначалниците на Дојран, Анго Ангов и на…

ПРОЕКТИ:

Dojran Booking-dojranbooking.mk

Во тек на изработка сме на веб-страница за онлајн резервации на објекти за сместување: dojranbooking.mk