Трка на мирот-100 години од крајот на Прва Светска Војна

Почитувани,

По повод стогодишнината од крајот на Првата Светска Војна, во име на Договорот за добрососедство со Република Бугарија и заеднички напредок и соработка, во Стар Дојран (Под Јаворите) на 4.11.2018 година во 9:30 часот, ние и други организации од Македонија и соседна Бугарија го организираме настанот „Трка на мирот“.

Учесници се професионални кајакари од Република Бугарија кои ќе се натпреваруваат во водите на Дојранското Езеро.

Повеќе информации тука.